XXL permitterar i Norge - men försöker undvika nedskärningar i Sverige

XXL permitterar i Norge - men försöker undvika nedskärningar i Sverige

XXL, som för en vecka sedan deklarerade att man permitterar 1 000 anställda i Norge, har i dagsläget inga planer på att stänga svenska varuhus. Men nya beslut kan komma snabbt.

Publicerad

Johan Ljung, XXL Sverige.

Svenska delen av sportkedjan XXL håller fortfarande öppet i sina varuhus, precis som övriga svenska kedjor, trots att man har permitterat 1 000 anställda i grannlandet Norge. Däremot har outlets vid den norska gränsen, som förlorade nästan alla kunder när Norge stängde gränsen mot Sverige, dragit ned på personalen. Men diskussioner förs dagligen inom kedjan och nya beslut kan fattas, beroende på nya omständigheter.  
– Jo, det är minst sagt oroliga tider, och det dagliga arbetet är annorlunda mot hur det brukar vara. Mycket fokus ligger just nu på personalen och på våra kunders hälsa. Vi håller våra varuhus öppna än så länge, och även om det justeras tider och anpassas på grund av att fler är hemma preventivt, i karantäner och annat så försöker vi undvika alla typer av nedskärningar, säger Johan Ljung, interim managing director på XXL Sverige och fortsätter:
– Det sker nya saker varje dag och vi vet inte var vi kommer befinna oss framåt i tiden, vi övervakar försäljning och utvecklingen hela tiden och kommer att agera framåt om så krävs.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842