Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles

Foto: Pexels

Intersport utrustar vårdpersonal med skidgoggles

Intersport har på förfrågan från Karolinska Universitetssjukhuset försett dem med kompletterande skyddsutrustning i form av skidgoggles och cyklop.

Publicerad

Enligt Intersports vd kan det bli aktuellt med fler utrustningsbidrag till sjukvården framöver.

Intersport agerade snabbast på förfrågan som gick ut till flertalet parter och utrustningen kom fram till Karolinska Universitetssjukhuset under förra veckan.
- Vi är tacksamma för snabbt agerande, skyddsutrustningen är redan nu på plats på Karolinska, säger företagaren Henrik Borelius, som har samlat ett nätverk som försöker hjälpa och stötta vården.
Henrik ser sig själv som frivillig samordnare och har haft personliga kontakter på Karolinska Sjukhuset och varit den som har sytt ihop överlämningen.  
Intersport kan, enligt VD Marcus Wibergh, komma att bidra med mer utrustning framöver.
- Vi följer läget och det är inte omöjligt att vi kommer komplettera med ytterligare material till institutioner i nöd som en konsekvens av Covid-19:s framfart. Alla insatser räknas, såväl små som stora, säger han.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842