Virtuella lopp vill bidra till överlevnad

Via Raceones app kan användare redan idag ha full koll på tusentals lopp inom en mängd olika sporter.

Virtuella lopp vill bidra till överlevnad

Motionslopp och i förlängningen svenska idrottsföreningar kan bli en av Idrotts-Sveriges stora förlorare när arrangörer tvingas ställa in sina lopp tack vare covid-19. För att stödja Sveriges arrangörer av lopp lanserar nu Raceone möjligheten till virtuella lopp.

Publicerad

Marlene Kanto, vd och grundare Raceone.

Coronavirusets framfart slår hårt över alla delar av samhället. När Regeringen på fredagen beslöt att folksamlingar begränsas till 50 deltagare så innebär det i princip att alla motionslopp får ställas in eller skjutas på framtiden. På obestämd tid. Som vanligt i kristider finns också hjälp från smarta entreprenörer som tänker utanför boxen.

För att stävja loppdöden har Svensk Friidrott i samarbete med Raceone tagit fram en tjänst för virtuella lopp. En alternativ loppupplevelse som både hjälper löpare att jobba mot sina mål och bidrar till intäkter för föreningarna. Det skriver de bägge i ett pressmeddelande 

– Inställda lopp innebär ett stort bakslag för både löpare och föreningar. Varje år arrangerar våra föreningar fler än 500 lopp med närmare 600 000 startande. Att vi nu genom samarbetet med Raceone kan erbjuda alla våra föreningar och löpare över hela landet en alternativ loppupplevele känns väldigt inspirerande. Vi ser också virtuella lopp som något för framtiden, där digitala lösningar kan vara med och sprida löpningen till ännu fler, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.  

– Det känns väldigt bra att få till ett samarbete med Svensk Friidrott - att vår tjänst kan användas till en så betydelsefull sak. Vi är övertygade om att det kommer bli en positiv utveckling för lopparrangörerna och löparna, säger Marlene Kanto, vd för Raceone.

För att sprida arbetet används #springförloppen

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206