Det blir ingen Outdoor by Ispo

Foto: Sportfack

Det blir ingen Outdoor by Ispo

Beslutet har legat i luften, men nu kunde inte Ispo hålla det öppet längre. Årets Outdoormässa i München ställs in.

Publicerad

Outdoormässan som hölls i Ispos regi för första gången förra året (tidigare låg mässan i Friedrichschafen) har valt att ställa in årets arrangemang, som skulle hållits i månadsskiftet juni-juli. Ispo har länge avvaktat med att fatta beslut, säkert för att avvakta coronaviruset-spridning och varaktighet. Men nu kom beskedet.
– Under dessa omständigheter är det inte rimligt att gå vidare med OutDoor av ISPO som planerat - av hälso- och ekonomiska skäl, säger Klaus Dittrich, ordförande och VD för Messe München och ansvarig för OutDoor by ISPO, i ett pressmeddelande.
– Vi blickar nu framåt och arbetar tillsammans med branschen för att organisera ett framgångsrikt OutDoor by ISPO, sommaren 2021.

Beslutet togs efter konsultation med European Outdoor Group, OutDoor av ISPO Advisory Board och utställarna själva.
– Outdoorindustrin står inför enastående stress på grund av COVID-19-pandemin. Vi tror att avbryta OutDoor vid ISPO 2020 kommer att frigöra välbehövliga företagsresurser som kan användas för att stödja anställda, detaljhandlare och andra intressenter längs leveranskedjan. Ju mer vi kan göra nu för att skydda alla inblandade, desto bättre rustade kommer vi att vara när denna kris är över. Då kommer Outdoor by ISPO 2021 att erbjuda en nyckelplattform för hela branschen och kommer utgöra en del av den ekonomiska comebacken, hoppas Mark Held, ordförande för European Outdoor Group.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206