Sportamores styrelse till aktieägarna: acceptera Footways bud

Sportamores styrelse till aktieägarna: acceptera Footways bud

Styrelsen för Sportamore rekommenderar aktieägarna att acceptera Footways erbjudande om ett uppköp. Samtidigt har Footway fått fram ytterligare investeringskapital på 150 miljoner kronor via Svea Ekonomi.

Publicerad

Footways erbjudande om att köpa Sportamore hade en acceptfrist till den 3 april. Erbjudandet gäller totalt på 439 miloner (drygt 45 kronor per aktie). Nu kommer styrelsens rekommendation till aktieägarna: att acceptera erbjudandet.
Sportamores styrelse säger i ett uttalande att man har en positiv syn på den "värdeskapande potentialen" i det sammanslagna bolaget, men har inte tagit del av detaljerade integrationsplaner eller riskanalyser och kan således inte uttala sig om den framtida värdepotentialen i Footway-aktien. De menar ändå att erbjudandet är skäligt och att aktieägarna därför bör acceptera det. 

Daniel Mühlback, Footway, vill bland annat åt Sportamores logistik.

Footway, som bland annat har sagt sig lockade av Sportamores logistiklösningar, har samtidigt säkrat ytterligare finansiering på 150 miljoner kronor genom ett kreditavtal med Svea Ekonomi. Syftet med krediten, som löper över tre år, är att stärka Footways rörelsekapital i samband med Bolagets publika uppköpserbjudande till Sportamores aktieägare. Footway har sedan tidigare säkerställt 350 miljoner kronor i en riktad nyemission om totalt max 400 miljoner, där bland andra bolagets största investerare Rutger Arnhult tecknat upp sig. 
– Svea Ekonomi har inte bara stora finansiella resurser utan också en unik förståelse för entreprenöriellt företagsbyggande. Den europeiska e-handeln står inför en fas av konsolidering och mognad där det kommer att krävas finansiella muskler och beredskap av de bolag som är drivande i processen, säger Daniel Mühlbach, VD och grundare av Footway.
Svea Ekonomi är å andra sidan positiva till det planerade uppköpet av Sportamore.
– Vi har följt Footways imponerande tillväxtresa länge och ser fram emot att samarbeta de kommande åren. Förvärvet av Sportamore är ett stort steg framåt och vi är gärna med och rustar Footway för utmaningen, säger Lennart Ågren, grundare, vd och koncernchef i Svea Ekonomi.
Sportamore deklarerade nyligen att man sprängde miljardkronorsvallen i omsättning under 2019. 
Footway säljer bland andra varumärken som Adidas, Nike, Vans, Skechers och Kavat.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206