Cycleuropes vd lämnar styret

Jonas Netterström med marknadschefen Johanna Smedberg vid Sportfack Gear of the year 2017.

Cycleuropes vd lämnar styret

I maj har Jonas Netterström jobbat klart i cykelfabriken i Varberg när han lämnar Cycleurope och byter cykel mot företagsinvesteringar.

Publicerad

Tre och ett halvt år blev det på posten som vd för Sveriges största cykelleverantör Cycleurope AB. När koncernledningen samordnar Cycleuropes nordiska verksamhet under samma ledning väljer Jonas Netterström att gå vidare. Ny vd blir nuvarande styrelseordföranden för Cycleurope globalt, Tony Grimaldi. Det handlar inte om någon konflikt inom bolaget, understryker Jonas direkt. 

– Det finns ingen schism mellan mig och familjen Grimaldi, vi är bästa vänner, säger Jonas. Jag har helt enkelt fått ett erbjudande om att ta över som vd för Midaq, ett investmentbolag där jag kommer bli ansvarig för Midaqs ena ben Outdoor living. Där ingår bland annat företag som Hillerstorp (trädgårdsprodukter i trä) och Gårdsman som säljer Husqvarna-produkter. Så framöver handlar det om för mig att förvärva bolag, förädla dem och sälja dem vidare. 

Tony Grimaldi, styrelseordförande i Cycleurope, blir ny vd i maj 2020.

Det blev 3,5 år på Cycleurope. Vad är du mest stolt från din tid på bolaget?

– Ja 3,5 år känns lite kort men jag fick förmånen att hjälpa till att förädla Cycleurope. Mest stolt är jag över att vi kunde etablera elcykeltillverkningen i Varbergs-fabriken. När jag kom fanns den inte där och vi var inte marknadsledande. Idag är vi det när det gäller elcyklar tillverkade i Sverige. Jag är verkligen stolt över vad vi gjort tillsammans med våra medarbetare. 

Vad kommer du att sakna mest med cykelfabriken i Varberg?

– Det är absolut medarbetarna och att vi tillsammans tog Crescent som varumärke till den positionen som varumärket hade en gång i tiden, tycker jag. Så medarbetarna kommer jag sakna. Men jag kommer fortsätt följa dem. 

Med din bakgrund nu, finns det något bolag som du gärna skulle vilja investera i?

– Nej det vågar jag inte säga. Det blir för känsligt. Men jag är van att jobba med utomhusprodukter, avslutar Jonas som får cykelnära till nya jobbet då han bor i samma stad som Midaqs huvudkontor, Jönköping.

– Absolut, jag kommer fortsätta cykla mycket. Både på min Crescentracer och på min Monark. 

* I kommande printedition av Sportfack hoppas vi återkomma med kommentarer från Cycleuropes nya vd Tony Grimaldi om bolagets framtid.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842