Lager 157 utökar – igen

Lager 157 utökar – igen

Modekedjan som redan har en butik i Borås öppnar i maj sin 47:e butik, i näraliggande Alingsås. Två starka områden borde få sportbranschen att se upp: kids outdoor och training.

Publicerad

Lager 157 har sin bas i lilla Gällstad, som samlar förvånansvärt många sport- och outdooraktörer. New Wave Group (äger bland andra varumärken som Craft) har en fabriksshop här, Ivanhoe likaså.  Och just Lager 157:s butiksnät sprider sig just nu som en löpeld över landet.
I maj öppnar de upp butik på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Det blir kedjans 47:e butik i drift.
– Med butik i Alingsås får också Vårgårda och nordöstra Göteborg med orter som Floda och Lerum bekvämt avstånd till en 157-butik, säger retailchefen Jessica Carlsson i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Det är fantastiskt kul att få öppna en till butik så här nära vår hemmaplan och vi ser verkligen fram emot att kunna serva området i en högre grad genom närheten. Med 1 800 kvadratmeter får vi precis plats med hela sortimentet, så det känns verkligen bra. Nu kör vi igång planering och rekrytering.

Enligt Lager 157 har deras nya outdoorlinje fått positivt mottagande.

Lager 157 är till stor del en jeans- och basplaggskedja, men den senaste tidens satsning på sport- och funktionskläder har fallit väl ut, enligt COO:n Johanna Winther:
– Ja, hittintills är vårt funktionssortiment för vuxna upp med över 25 procent mot förra året. Vi har haft en mycket fin formkurva på trainingwear och har precis släppt nyheter inom outdoor med många positiva kommentarer. Ska bli väldigt roligt att se hur det faller ut försäljningsmässigt. Även kids outdoor har haft en mycket stark start på året. Vi satsar vidare, svarar hon till Sportfack.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Promovec har öppnat servicecenter i Göteborg

2 kommentarer

Morgan: När jag laddarbatteriet till min Promovec är det viktigt att jag slutar ladda när det är fulladdat ? Eller är det ok att strömtillförsel står på ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206