Här öppnar Bikester sin svenska butik

Bikester premiäröppnar sin första fysiska butik i Sickla den 13 mars.

Här öppnar Bikester sin svenska butik

Bikester växer ur webben. När en av Europas största webshopar för cyklar och tillbehör öppnar fysisk butik tar man i. Sportfack har första bilderna på butiken som snart öppnar.

Publicerad

Snart öppnar ännu en cykelbutik i Sverige. Och det är inte vilken aktör som helst som slår upp entrédörrarna på Uddvägen 5 i Sickla, Nacka och med cykeltäta Södermalm in på knuten. 

Det handlar om webbaktören Bikesters första fysiska butik i Sverige. Om två veckor, den 13 mars, öppnar Bikester en butik på 500 kvadratmeter med tillhörande verkstad och övriga utrymmen som ger totalt 725 kvadratmeter yta.

Bikester är en av de största cykelaktörerna i Europa idag och på 14 europeiska marknader. Online erbjuder man omkring 50 000 produkter från cirka 600 varumärken.

Butiksytan i Bikesters butik är på 500 kvadratmeter och innehåller en stor verkstad.

Området för Bikesters rejäla butik är spliiternya Sickla Front, granne med Hammarby Sjöstad. Här strålar flera pendelstråk samman från kommunerna Nacka och Värmdö med knappt 150 000 innevånare och där pendelcyklingen fortsätter att öka starkt. Dessutom ligger Hellasgården, ett av Sveriges finaste MTB-områden för stigcykling, knappa 10 minuter bort.

Läget är även väl valt på flera sätt då ett par andra cykelaktörer i grannskapet, som Veló & Oxygen och inte minst Specialized som är granne på andra sidan den förbipasserande tvärbanan (spårvagn som går mellan Sickla och Solna).

Lokalerna är på två plan och ovanpå Bikesters butik med sex anställda finner man ett 700 kvadratmeter stort kontor som varumärket delar med systerföretaget, välkända outdooraktören Addnature.

Bikesters butik har ett hörnläge i nybyggda Sickla Front, nära Södermalm i Stockholm.

I en nyligen gjord intervju med Internetstores vd Hans Dohrmann för tyska sajten econo.de framkom att bolaget 2019 sålde cirka 200 000 kompletta cyklar. Sammanräknat skickade boalgets webshopar totalt 9 miljoner produkter i 3,8 miljoner kundordrar från sina sex logistikcentraler runtom i Europa.

Vd:n menar i samma intervju att Internetstore går mot ett ännu bättre 2020.

– Tecknen pekar fortfarande på tillväxt i hela Europa, säger Dohrmann som ser e-cyklar som en fortsatt framgångsfaktor för bolaget: För närvarande står dessa cyklar för 40 procent av vår cykelförsäljning.

Internetsores har säte i Stuttgart och har idag 750 anställda.

*Sportfack återkommer med en utökad artikel och bildspecial så fort Bikester öppnat den 13/3.

Butiken är laddad med allt från standardcyklar från egna varumärken till Di2-utrustade Orbea-kanoner.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842