Sporthandeln online mot 4 miljarder

Sporthandeln online mot 4 miljarder

Totalt handlade svenskarna för 87 miljarder kronor på nätet 2019. Det visar Postnords E-barometer. Sportartiklar gör en fin ökning men är långt ifrån prispallen omsättningsmässigt.

Publicerad

Postnord och HUI gör varje år en sammanställning över värdet på alla varor som svenska konsumenter väljer att handla via nätet. Förra året shoppades det i Sverige för 87 miljarder, en miljard mindre än Postnords prognos men samtidigt en ökning jämfört med 2018 med 13 procent.

I topp ligger alltjämnt hemelektronik som förra året omsatte 17,8 mdr, en tillväxt på 14 procent. Efter det följer kläder och skor med 13 miljarder och dagligvaror som omsatte 7,1 miljarder kronor.

Hemelektronik omsatte 2019 17,8 miljarder kronor och låg i topp sett till jämförelse mot andra branscher.

Samtliga segment växer, bäst ökade apoteksvaror där det blivit proppen ur för att beställa läkemdel. Antagligen har kunderna tröttnat på att ta kölapp på ett fysiskt apotek när recepten varorna levereras så snabbt som sker idag. Med en ökning på 36 procent omsatte apoteksvaror 5 miljarder kronor 2019.

Sportbranschen gjorde en ganska rejäl ökning. Med en 13 procentig omsättningshöjning landade segmentet på 3,7 miljarder kronor.

Enligt Postnords prognos kommer e-handeln att växa elva procent under 2020, vilket skulle innebära en omsättning på 97 miljarder kronor. Bolaget beräknar att 100 miljardersvallen för internethandeln i Sverige kommer att passeras under 2021. Det skulle innebära att svenskarna om två år handlar sportartiklar för knappt 5 miljarder kronor. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Promovec har öppnat servicecenter i Göteborg

2 kommentarer

Morgan: När jag laddarbatteriet till min Promovec är det viktigt att jag slutar ladda när det är fulladdat ? Eller är det ok att strömtillförsel står på ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206