Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

Svenska olympier som frontar kläderna.

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

Nu lanseras Uniqlos olympiska och paralympiska kollektioner i butik och online. I serien ingår även ett antal barnplagg.

Publicerad

Bekvämligheten står i centrum.

Japanska Uniqlo fick i uppgift att designa plaggen inför sommar-OS och nu lanseras plaggen i deras butiksnät. Det är mycket Sverigefeeling i blått och gult och många plagg finns även i barnstorlekar. Nyckelordet är bekvämlighet och Uniqlo har jobbat fram material som de kallar Dry Ex och Airism, som ska ge en hög andningsförmåga. I kollektionen ingår även plagg som blockerar UV-strålar.

Kanotisten Linnea Stensils.

Atleterna som promotar plaggen är olympierna Alex Kessidis (brottning), Anna-Carin Ahlquist (bordtennis), Anton Dahlberg och Fredrik Bergström (segling) samt Linnea Stensils (kanot).
OS-kollektionen finns tillgänglig både i butiken vid Kungsträdgården i Stockholm och i den svenska Uniqlo-webbshopen.

Det kanske inte är någon högoddsare att kollektionen till stor del går i olika blåa toner.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

1 kommentar

Björn: Desperata?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842