Vans lanserar kollektion med designern Sandy Liang

Vans släpper en limiterad kollektion med New York-baserade designern Sandy Liang, som spänner från topp till tå och omfattar skor, kläder och accessoarer. Kollektionen släpps 21 februari.


Vans lanserar kollektion med designern Sandy Liang
Hoodien.

Designern Sandy Liang har gjort sig känd för att blanda material, färger och mönster och signumet går igen även i denna kollektion. Inspirationen säger hon sig ha hämtat från sin egen hemstad, Bayside, från sin mormor och från sin egen Vans-samling.  
– Att se mina idéer väckas till liv i en så ikonisk samling av skor och kläder är en dröm som går i uppfyllelse. Den här kollektionen förkroppsligar den lekfulla drömmen på nittiotalet såväl som den dova grynigheten i centrala New York City, berättar Sandy Liang, i ett pressmeddelande. 

Vans lanserar kollektion med designern Sandy Liang
Sandy tank top.

Hon har jobbat mycket med materialen. Från fleece-liknande Cheetah-tryck till metallsmycken som är fästa direkt på skon. I kollektionen finns modellerna Platform Slip-On, Era, Sport och två par Old Skools.
Men, som sagt, fokuset har inte enbart legat på skor. Serien inkluderar också toppar, tröjor, hoodies, strumpor, hatt och väska. Kollektionen finns tillgänglig på vans.com, sandyliang.info och i utvalda Vans-butiker från och med den 21 februari.