XXL slår upp dörrarna i Emporia

XXL slår upp dörrarna i Emporia

Idag öppnade XXL Sport & Vildmark i Emporia, Malmö. Varuhuset, som har 3 500 kvadratmeter säljyta, blir nummer två i ordningen för XXL i staden. Vi har tjuvkikat.

Publicerad

Den här vintern är fotbollsskor bättre än längdskidor.

Kedjan XXL:s Emporiaetablering i Malmö blir det 29:e varuhuset för sport- och outdoorkedjan, i Sverige. Bland annat innehåller den en fullstor jaktavdelning samt service för cykel, skidor och racketar. Enligt XXL:s Johan Ljung ska varuhuset hjälpa både fysiska kunder såväl som onlinekunder. Sedan tidigare har man ett varuhus i Triangeln.
– Vi hade kö tidigt imorse som vi välkomnade med leenden och massa personal som var riktigt laddade. Många varor har passerat kassadiskarna och både varuhusets cykelverkstad, och tältet vi förstärkt med utomhus, har gått varma. Påfyllning av varor är redan på väg, den första av tre transporter inför helgen landar redan imorgon bitti, berättar han.

Välfyllt inför löparsäsongen.

Målet för XXL, som haft en tyngre tid bakom sig, är fortfarande ytterligare tillväxt genom e-handel och att upprätta flera nya varuhus i Norden och Österrike de kommande åren. Och de har stora förhoppningar på den nya varuhusetableringen i Malmö, som de kallar för "ett verkligt flaggskepp".  
– XXL Emporia blir hemvist för över 50 sport- och vildmarksexperter från XXL, som kan ge specialistråd till våra kunder. Vi är verkligt stolta över vårt fantastiska team och deras engagemang och kunskap. Nu ska vi fortsätta att leverera Malmös bästa utbud och det bredaste sortimentet av varumärken inom segmentet till lägsta möjliga pris, säger Johan Ljung.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842