Puma Nordic kan upptaxeras med 110 miljoner

Puma Nordics huvudkontor utanför Helsingborg.

Puma Nordic kan upptaxeras med 110 miljoner

Puma Nordic kan ha drabbats av ett rejält ekonomiskt bakslag. Enligt Skatteverket tvingas det svenska dotterbolaget betala 110 miljoner då man skött betalningarna internt på ett felaktigt sätt.

Publicerad

Enligt Skatteverket har Pumas nordiska dotterbolag i Helsingborg redovisat förluster på  46 miljoner kronor mellan åren 2015-2017. Bakgrunden menar Skatteverket är att Puma Nordic betalat för mycket för interna tjänster till moderbolaget i Tyskland och därmed undvikit skatt i Sverige. Bolaget upptaxeras därför med 100 miljoner kronor och får dessutom ett skattetillägg på 10 miljoner kronor.

– Det handlar om på vilket sätt som bolaget har prissatt sina varor internt inom koncernen. Vi granskar kontinuerligt på stora internationella koncerner med dotterbolag i Sverige och ibland hittar vi fel, säger Martin Tengberg på Skatteverket till di.se.

Puma Nordic har överklagat beslutet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lågprishjälm säkrast i största testet

8 kommentarer

Mattias B: Vi har tänkt lika där då. Men ibland måste man dessutom lägga ut något snabbt. Där har vi på Sportfack dubbla möjligheter, som vi också hela tiden använder oss av. Kort och snabbt online och så...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842