Strongers live-shoppingvideor ska ge ökad försäljning

Strongers live-shoppingvideor ska ge ökad försäljning

Träningsmärket Stronger testar Live Video Shopping för ökad försäljning. Influencern Margaux Dietz kommer att vara ansiktet utåt under de första sändningarna.

Publicerad

Margaux Dietz kommer vara frontperson i de första livesändningarna.

Strongers outfits syns allt oftare på gymmen, framför allt bland bland den lite yngre träningspubliken. Och det märks också på utvecklingstakten med en dubblering av omsättningen. Det svenska online-baserade företaget grundades 2013 av trion Henrik Grundén, Joel Almqvist och Juri Gendelman, med visionen att skapa ett starkt varumärke som gör träningen för tjejer roligare. Idag har man, enligt egen utsago, runt 200 000 kunder globalt.
Nu i slutet av januari gör Stronger sin första live-video-shopping-sändning. Fenomenet har varit stort ibland annat Kina under flera år. Och man har valt en influencer som ansikte utåt.
- Att vara den första live Stronger Ambassadören känns så kul! Jag älskar rörligt material och tycker Stronger gör helt rätt med att pröva detta som en ny plattform av försäljning, säger träningsinfluencern Margaux Dietz.
Videokonceptet kommer också testas i andra länder med deras lokala influencers och youtubers, minst en gång i månaden. Stronger har länge använt sig av sociala medier och influencers för att marknadsföra varumärket och är en av de största svenska e-handelsbolagen på Instagram och har samarbetat med ett stort antal influencers, både i Sverige och internationellt. De ser video-lanseringen som ett sätt att skapa en ny trend, som samtidigt gör shoppingen roligare, förstärker kundupplevelsen och skapar större försäljning.
Tittarna kommer kunna vara med och påverka innehållet med frågor till Margaux Dietz. Medarbetare på Stronger kommer även vara med och svara på tittarfrågor kring produkterna. Live shopping-sändningen körs den 30 januari klockan 19.00 på Strongers hemsida.
LÄSTIPS! I Sportfack nummer 3, som kommer ut 18 mars, kommer vi ha en längre intervju med Strongers COO Annica Rantala.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842