Här hamnade Mons Royales första butik i Sverige

Mons Royale har blivit populära för sina produkter i merinoull.

Här hamnade Mons Royales första butik i Sverige

Kreddiga skidkonfektionsvarumärket startade 2009 i Nya Zeeland. Idag finns de hos 600 återförsäljare. Och nu med en första butik i Europa – som hamnade i Sverige.

Publicerad

Det blev en Luciafest i merino. Den 13 december öppnade nämligen det Nya Zeeländska skidvarumärket Mons Royale sin första butik. Platsen blev Sveriges konfektonstäta alpincentrum, Åre. Granne med bland annat Peak Performance, Stadium och många andra vid Åre Torg.

Varumärket som startade 2019 av Nya Zeeländska friåkaren Hamish Aubrey och hans fru, grafiska designern Hannah, drog igång för att Hamish tyckte att "majoriteten av Merinounderställen på marknaden för tio år var var tråkiga, svarta och konservativa."

Hamish hade koll får vi säga. Idag, ett drygt årtionde senare, finns Mons Royale i 600 butiker över hela världen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842