Lager 157 ökar sin närvaro i Norge

Lager 157 ökar sin närvaro i Norge

Lager 157 gör som Stadium: satsar i norska Kristiansand. Planen är att slå upp dörrarna i slutet av mars i år.

Publicerad

Stadium öppnade nyligen varuhus i norska städerna Moss och Kristiansand. Nu får de sällskap av svenska Lager 157 som gör en liknande resa till grannlandet i väster. Lager 157, som ursprungligen har haft fokus på jeans/bomullsplagg men numera satsar även på sport och outdoor, har tecknat ytterligare ett hyresavtal i Norge. Efter den tidigare öppningen i Sandnes i november 2019 så har bolaget blivit motiverade att gå vidare och etablerar sig nu med en big box-butik på cirka 2 300 kvadratmeter på Avenyn i Sörlandsparken, Kristiansand, där alltså Stadium redan har etablerat sig med sitt Outlet-koncept.
– Big box-formatet är en stor del av vårt dna. Här har vi alla möjligheter att presentera konceptet i sin helhet i stora och luftiga avdelningar. Precis som i Sandnes kommer butiken att få en riktigt maffig jeansavdelning, säger Mattias Wik, projektledare på Lager 157.
Om allt går enligt plan så öppnar Lager 157 butiken i Kristiansand den 26 mars, 2020.

Lager 157 satsar alltmer på sport och outdoor, med hjälp av egna varumärken.

Knappt två veckor senare, den 8 april, öppnar kedjan även i Farsta Centrum. En etablering som kedjan, enligt operativa chefen Johanna Winther, har sneglat på under lång tid. 
– Läget i direkt anslutning till tunnelbanan och var kartnålen förhåller sig till våra övriga Stockholmsbutiker är viktiga aspekter i valet av plats. Nu påbörjar försäljningsorganisationen omgående rekryteringar till de tyngre tjänsterna i butikerna, kommenterar Johanna Winther.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842