Salming rekryterar ny designchef

Salming rekryterar ny designchef

Svenska Salming fortsätter att värva folk till sitt nya lagbygge. Den här gången en person som har erfarenhet från både Craft och Team Sportia.

Publicerad

Björn Bengtsson hoppar in i Salminglaget.

I våras lämnade duon Tomas & Thomas Salming Sports för att gå till Tenson, Tomas Solin som vd och Thomas Nord som kreativ chef och chefsdesigner. Men nu har Salming, under sin nye vd Joakim Sandin, hittat en ny chefsdesigner i Björn Bengtsson.
Han har tidigare varit verksam inom varumärken som Craft, Team Sportia, Marc O'Polo och Sail Racing. Björn sägs framförallt gilla innovativ design och funktionella skor, och enligt vd Joakim Sandin utgör han en viktig pusselbit för Salmings väg framåt.
– Björn är det perfekta nyförvärvet och det här gör oss ännu mer konkurrenskraftiga. Han kommer att tillföra en ny och spännande dimension till vår designprocess, säger Joakim Sandin, i ett pressmeddelande.
Björn Bengtsson själv vill gärna stå med ett ben förankrat i företagets historia och ett ben i centrum för modern design.    
– Salming är ett innovativt företag och jag lockades av chansen att få jobba med ett ambitiöst och energiskt team. Mitt jobb blir, bland mycket annat, att kombinera Salmings arv med en nutida design. Vi har en roll att fylla i running- och indoorvärlden och jag ser fram mot den här möjligheten, säger Björn Bengtsson.
Salming Sports AB har huvudkontoret utanför Göteborg och förutom till Sverige så levererar företaget i dagsläget produkter och kläder till ett 60-tal länder.  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842