Lindsey Vonn går in som delägare i svenska Yniq

Lindsey Vonn går in som delägare i svenska Yniq

Svenska Yniq, som utvecklar och designar sol- och alpina skidglasögon, har fått en ny delägare i skidstjärnan Lindsey Vonn.

Publicerad

Amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn går inte bara in som aktieägare, hon ska även samarbeta med företaget för att ta fram en egen kollektion goggles. Yniq har gjort sig kända för sin patenterade, breda lins – något som bland annat har uppmärksammats och prisats på Ispomässan, 2015. Den breda linsen ska ge ett större synfält, ungefär som ett facettöga på en fluga.    
Glasögonen tillverkas i Italien, men utvecklas och designas i Sverige (företaget finns i Stockholm). Sedan tidigare finns ett antal svenska investerare i bakgrunden, som entreprenören Mathias Ingvarsson och bland andra Peter Dahlgren och Mats Gabrielsson.
Som en del av planen med Lindsey Vonn-samarbetet kommer varumärket nu att utöka sin närvaro internationellt.
– Vi är stolta över att den alpina idrottens starkast lysande stjärna ansluter till vårt team. Yniq står för perfektion, funktionalitet och handgjord kvalitet i en värld av massproduktion, och Lindsey är en enastående mästare, med ett engagemang och passion för sporten parad med en oklanderlig stil. Det känns som en perfekt match, säger Yniqs grundare Mikael Kenson.

Lindsey Vonn gillar Yniq för deras kvalitet och för deras känsla för flärd.

Lindsey Vonn är den mest framgångsrika kvinnliga skidåkaren i alpinsportens historia. Under sin karriär har hon 82 världscupsvinster och är på väg mot 20 FIS Alpine World Cup-titlar, inklusive fyra crystal globes och två VM-titlar.
– Mode och funktion har alltid varit viktigt för mig både i och utanför backen. Jag är stolt över att gå med i Yniqs kreativa och framtidsinriktade team. Deras passion för kvalitet, innovation och stil är helt i linje med min bild av vad lyxiga och exceptionellt funktionella glasögon ska vara, säger Lindsey Vonn, i ett pressmeddelande.
Enligt uppgift till Sportfack kommer både Yniq och Lindsey Vonn till Ispomässan i München, troligen finns Lindsey Vonn på plats söndag förmiddag den 26 januari.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842