Spillmaterial blev en serie mockasiner

Spillmaterial blev en serie mockasiner

I våras gjorde Haglöfs sovsäckar av spillmaterial, nu går man vidare med sitt leftover-projekt och har tagit fram mockasiner i olika färger, som kommer finnas i en begränsad upplaga.

Publicerad

Det är definitivt inne att ta hand om material istället för att slänga. Det känner alltfler igen i sin egen vardag. Outdoorföretaget Haglöfs har satt användning av spillmaterial i system. Konceptet lanserades i våras med en färgglad sovsäck som första pilot. Nu har de gått vidare till steg 2 och tagit fram en mockasin för FW 2019, som kommer att finnas tillgängliga för konsumenterna i en begränsad upplaga.
– De resterande materialet när vi klippte bitarna till våra plagg kommer i alla typer av färger, så för Leftover-konceptet kändes det som om det smartaste att göra var att använda detta till vår fördel. Som ett resultat blev mockasinerna producerade i färgglada färger med ett unikt lapptäckmönster, precis som sovsäcken i våras, säger Sofia Jönsson, chef för Innovation på Haglöfs.
Det är ingen skillnad på produktionskvaliteten i den här linjen, men antalet är få och tanken är att de kanske blir till samlarobjekt.
Mockasinerna är gjorda i Pertex Quantum polyamid-tyg med inblåst syntetisk Essens Mimic-isolering. Skalet ska stå emot rispor och är vindtåligt. Det har behandlats med en fluorkolfri DWR för extra skydd.
– Även om vårt Leftover-sortiment är tillverkat av restmaterial, är det verkligen viktigt för oss att allt fungerar lika bra som resten av vårt sortiment när det används i kalla och våta förhållanden. Trots att de är begränsade upplagor är de definitivt skapade med komfort och prestanda som den främsta funktionen, säger Sofia Jönsson, i ett pressmeddelande.
The Leftover Mimic Moccasins kommer att finnas tillgängliga under vintern och säljs i Haglöfs egna varumärkesbutiker, online på haglofs.com och hos utvalda återförsäljare. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842