Reebok lanserar växtbaserad löparsko

Forever Floatride Energy GROW lanseras hösten 2020.

Reebok lanserar växtbaserad löparsko

Löparskor gjorda på bönfibrer, eucalyptus och alger. Ett tidigt Aprilskämt? Inte alls. Det är vad Forever Floatride Energy GROW består av, Reeboks första helt växtbaserade löparsko.

Publicerad

I racet kring att producera sneakers och löparskor på ett hållbart sätt har Adidas ett försprång med bland annat sina återvunna löparksor tillsammans med organiationen Parley. Nu verkar även kollegorna på Reebok ha börjat få upp farten mot mot petroleumfria sportskor.

Med hjälp av fibrer från castorböna, eucalyptus, alger och en sula i naturgummi har Reeboks produktutvecklare lyckats göra en växtbaserad version av klassiska löparskon Forever Floatride Energy som i växtbaserad version har fått tilläggsnamnet GROW.

Mellansulan har tillverkats av fibrer från castorbönan, en snabbväxande perenn som garanterar en mellansula med bra respons som ger högsta löpkvalitet, menar Reebok. Skons överdel är framtagen i eucalyptusfibrer, ett snabbväxande material som kräver lite vatten för att växa. Bägge materialen kommer från hållbara odlingar.

Innersulan är en ganska fantastisk skapelse. Den är tillverkad av gröna alger, liknande de som på somrarna tyvärr blommar upp i vårt känsliga innanhav Östersjön och som håller oss på stranden. Algerna har finurligt nog skördats från invasiva tillväxtområden. Dessutom är algen som används naturligt antibakteriell. Hela yttersulan 

– Jorden är en arena för löpning och vi har ett ansvar att skapa en renare värld för alla idrottare som springer här, sa Matt O´Toole, Reeboks varumärkeschef i en kommentar när Reebok nyligen släppte nyheten om sin växtbaserade löparsko över hela världen.

Se, det går att göra riktigt bra sportprodukter på massor av smarta, hållbara sätt. Sportfack ser fram emot ännu fler riktigt gröna initiativ från sportvärldens varumärken framöver. 

Forever Floatride GROW släpps i handeln hösten 2020.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206