Stadium lämnar Tyskland

Stadium lämnar Tyskland

Innan årsskiftet stänger Stadium sina två butiker i Hamburg. Och den tredje Tysklandsbutiken stänger när hyresavtalet har löpt ut.

Publicerad

Efter fem års verksamhet har Stadium tagit beslutet att avveckla sin närvaro helt i Tyskland. De främsta faktorerna som anges är det rådande marknadsläget och de höga hyreskostnaderna.
– Vi ser inte att det finns affärsmässiga grunder att expandera verksamheten i Hamburg och har tagit beslutet att avveckla våra butiker på marknaden. Marknadsläget i kombination med höga hyror gör att vi inte når våra lönsamhetsmål. Vi kommer därför att stänga två butiker i närtid och på sikt lämna Tyskland helt, på så vis kommer vi att kunna fokusera än mer på våra övriga satsningar, butiker och marknader, säger Magnus Wåhlander, General Manager Stadium.

Stadiums general manager Magnus Wåhlander.

Stadiumbutikerna Mönckebergstrasse och Phoenix stänger redan vid årsskiftet. Och den kvarvarande butiken Altona, kommer att avvecklas när hyresavtalet upphör. Kedjan, som precis har utvecklat sitt Outlet-koncept i Norge med två nya varuhus, säger sig i ett pressmeddelande vilja lägga mer kraft i Sverige, Finland och Norge. I dagsläget har kedjan cirka 180 butiker totalt. 

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842