Dortmund i miljardavtal med Puma

Jawohl! 2,5 miljarder kronor är avtalet med Puma värt för Borussia Dortmund.

Dortmund i miljardavtal med Puma

Adidas och Nike får se upp. Bakom de två giganterna inom sponsring av professionella fotbollslag jagar en Puma. Det nya miljardavtalet mellan Puma och Bundesliga-laget Borussia Dortmund varar dessutom i hela åtta år.

Publicerad

Världsfotbollen har landat ännu ett jätteavtal. För att bära Pumas kläder på träning och match får Bundesligaklubben Borussia Dortmund från och med sommaren 2020 310 miljoner kronor per säsong. Eftersom avtalet är skrivet på åtta år kan tyskarna räkan hem 2,5 miljarder kronor totalt. Det innebär att klubben tripplar sin intäkt från sportvarumärket som man samarbetat med sedan 2012. Pumas logo sitter sedan tidigare på tröjorna hos Manchester City, Milan, Marseille och Valencia.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842