Goal Zero får ny kraft i Sverige

Goal Zero har hundratals laddstationer, från fickburna till kraftverk som lastas i bilens baklucka.

Goal Zero får ny kraft i Sverige

Portabel laddning är en av framtidens hetaste produktkategorier. Nu har Response Nordic fått ansvaret för att sköta distributionen av Goal Zero, experter inom portabel laddutrustning.

Publicerad

Kandensiska varumärket Goal Zero startade 2007 som ett initiativ för att hjälpa U-länder på fötter. Entreprenören Robert Workman hade rest till Demokratiska republiken Kongo tillsammans med sin hjälporganisation TIFIE. Han insåg då att behovet att ha tillgång till trådlös laddning och ljus i vildmarken var omättligt. Väl hemma konstruerade Workman Goal Zeros första produkt, laddstationen Escape 150. Efter att ha gett bort enheter till behövande insåg Workman att det även fanns ett hål på den kommersiella marknaden för laddutrustning att fylla. Idag är produktkatalogen gigantisk och innehåller tre större områden: portabla kraftstationer, solpaneler och belysning i alltifrån. Prisintervallet är brett, från laddare som ryms i en innerficka till jättepjäsen Yeti med litiumbatterier som ger3000Wh och som fraktas på pirra. 

Idag finns Goal Zero bland annat hos Outnorth men något svenskt fokus har inte funnits riktigt. Förrän nu då norska Response Nordic ska jobba in varumärket i svensk sporthandel, berättar Brage Smithmarknadschef hos Response Nordic.

– Vi har nyligen börjat arbeta med Goal Zero så fokus ligger på att träffa nya kunder. En av de större kunderna vi redan börjat jobba med är Dustin, säger Brage och berättar om framtidsplanerna för Goal Zero.

– Planen är att etablera en bra kundgrupp för varumärket i Sverige samt att leverera ut produkterna i relevanta kanaler och att verkligen göra dem tillgängliga för slutkonsument.

Det är en ganska stor konkurrens situation inom det här segmentet. Varför ska butiker som sitter nöjda med sitt husmärke för powerbanks byta till Goal Zero?

– Dels för att Goal Zero tillverkar produkter av hög kvalitet, batterierna som används inuti är från LG och Samsung, några av de bästa tillverkarna på marknaden. Dessutom är kollektionen bred, det finns produkter till alla, från camparen med höga krav till cityfolk som behöver något litet som fungerar bra.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Promovec har öppnat servicecenter i Göteborg

2 kommentarer

Morgan: När jag laddarbatteriet till min Promovec är det viktigt att jag slutar ladda när det är fulladdat ? Eller är det ok att strömtillförsel står på ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206