Adidas flyttar sina robotfabriker

Adiddas tyska och amerikanska robotar får nya hem i Asien från april 2020.

Adidas flyttar sina robotfabriker

De sågs som ett av sportgigantens stora framtidssatsningar när de kom för ett par år sedan, robotarna som bygger skor bara 50 kilometer från huvudkontoret i Herzogenaurach. Nu flyttas de och deras elektroniska kollegor från USA till annan ort.

Publicerad

Adidas projekt för automatiserad tillverkning av skor, kallat Speedfactory, läggs ned i Europa och USA. Senast i april 2020 är det slutbyggt för Adidas robotar i tyska Ansbach och i Atalanta, USA. Satsnignen fortsätter dock – i Asien. Bakgrunden är att Adidas vill öka hastigheten ytterligare för att kunna personalisera och tillgodose en global marknad där snabba beslut och möjligheter till förändrad produktion bara blir allt viktigare.

Robotarna flyttas helt enkelt till Adidas fabriker i Asien där de tillsammans med underleventarörer kommer att kunna ge en flexiblare och ännu mer ekonomisk utväxling. I en snar framtid kommer de där förutom skor även att kunna producera konfektion. Allt enligt Adidas styrelsemedlem Martin Shankland som han gjorde i ett uttalande till Ispo.

Idag tillverkar Speedfactorys två fabriker varje år en miljon par skor av Adidas totala produktion på 400 miljoner par.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206