Reeboks skor ska bli ett alternativ till elsparkcykeln

Reeboks skor ska bli ett alternativ till elsparkcykeln

Från och med nu kommer Reebokskor att synas ute på Stockholms gator som ett komplement till elsparkcyklarna. Reebok vill att fler ska röra på sig i vardagen. Sportfack har undersökt hur systemet kommer att fungera i praktiken.

Publicerad

Nu har parken av elsparkcyklar fått sällskap av Reebokskor på ett flertal platser i Stockholm. De kommer kunna lånas utan kostnad. Enligt Reebok vill de uppmärksamma hälsoproblematiken i världen. Färsk WHO-statistik visar att en fjärdedel av svenskarna inte får tillräcklig motion.    
- Vi människor rör oss allt mindre, och det påverkar inte bara vår fysiska hälsa. Psykisk ohälsa ökar i samhället, speciellt bland unga, och det får allvarliga konsekvenser. Nu när elsparkcyklar har gått ifrån att vara en ny, kul grej till att bli en del av stadsbilden kände vi att vi behövde göra något. Vi vill helt enkelt påminna om hur viktigt det är att röra sig. Och att det inte behöver vara svårt att få in mer rörelse i vardagen. Du behöver inte lägga både timmar och tusenlappar på ett gym, du behöver bara ett par skor, säger Nicolas Nath, Nordic Brand Director på Reebok.
Reebok To Go funkar på ett liknande sätt som elsparkcyklarna: skorna är utrustade med en QR-kod som scannas med mobilen. Efter att man har fyllt i sina personuppgifter är det bara att ta på sig skorna och gå iväg. Sulorna är utrustade med GPS och skorna kan därför följas i realtid på en karta.
- På Reebok älskar vi nya initiativ och teknik, och välkomnar alltid uppstickare. Men just elsparkscyklarna ser vi som en del av en negativ trend som går emot vad vi jobbar för, att få människor att röra på sig mer. Vi tror kanske inte att vi kommer att konkurrera ut elsparkcyklarna med Reebok To Go, men vi vill få människor att tänka till och börja prioritera sitt välmående, säger Nicolas Nath.

Eftersom allt inte framgår i detalj av pressreleasen hur det kommer att fungera i praktiken ställde vi ett par extrafrågor till Reebok:  

Vart lämnar man skorna efter att hyrt dem? 
"Precis som med elsparkcyklarna så lämnar man skorna när man gått färdigt där man är just då. Skorna trackas ju via GPS, så ambitionen är att de som står utomhus på kvällen kommer att samlas in."

Vill folk verkligen låna skor som andra redan har använt?  
"Tanken är att initiativet ska vara en tankeställare för alla som normalt sätt tar en elsparkcykel. Att man ska se att det finns ett annat alternativ som är gratis och tillgängligt för alla." 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842