Han blir XXL:s nye vd i Sverige

Anders Lindblom kommer närmast från en position som Head of Operations för den svenska verksamheten av Elgiganten.

Han blir XXL:s nye vd i Sverige

Efter ett utmanande år för XXL med flera uppmärksammade händelser har den norska kedjan nu hittat en ny vd för den svenska verksamheten.

Publicerad

I motvind lyfter drakar brukar man säga i Kina. När XXL nu efter sex månader hittat en ny vd för den svenska verksamheten i Elgiganten-chefen Anders Lindblom kunde uppförsbacken ändå sett lättare ut.

XXL:s senaste svenske vd slutade i våras efter knappt tre månader på posten efter att det uppdagats att han hånat Greta Thunberg, statsminister Stefan Löfvén och andra offentliga personer via Facebook. Senare rapporterades att kedjan uppmanat anställda att klippa sönder kläder för vidare destruktion som inte sålts i butikerna. Dessutom brottas man med lönsamhetsproblem och senast för en knapp vecka sedan pumpade XXL:s ägare in 500 miljoner i verksamheten i ett försök att vända trenden.

Nu tar Sveriges näst största sportkedja ett omtag. 

Anders Lindblom, vars titel egentligen är managing director, kommer från den brunvita branschen och närmast från en position som head of operations för den svenska verksamheten av Elgiganten. Där har han skaffat sig retailerfarenhet genom roller som försäljningschef, store-coordinator och varuhuschef, skriver XXL i ett pressmeddelande som nyss gick ut.

– Rollen som MD för XXL Sverige är oerhört viktig för oss, kommenterar Tolle Grøterud tillförordnad CEO för XXL-gruppen och fortsätter: I Sverige ser vi fortfarande goda tillväxtmöjligheter och genom att vi nu lyckats knyta till oss Anders som har över 30 år i olika operationella roller inom handel och en fantastiskt stark värdegrund känner vi oss väl rustade för framtiden.

Så här kommenterar Anders Linblom själv sin nya roll som han tillträder den första mars 2020.
 
– Jag är oerhört intresserad av sport och träning vilket gör att jag känner extra mycket för den här sektorn. Dessutom har XXL redan från början en väldigt unik idé genom att samla alla sporter under ett tak med specialister inom olika områden - det är ett koncept jag tror på och vi är bara i början av vår resa.
On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206