Cobra vill göra golfen enklare med sin nya klubbserie T-rail

Cobra vill göra golfen enklare med sin nya klubbserie T-rail

Cobra Puma lanserar en ny serie järnklubbor riktade till den grupp som kallas "weekend warriors", golfare som spelar sällan men som ändå vill kunna prestera när det väl gäller.

Publicerad

Tre år av tester och datorsimuleringar ligger bakom den nya T-railserien från Cobra. En serie järnklubbor som försökt efterlikna hybridklubbornas egenskaper och ska underlätta för spelaren att träffa rätt. Bland annat har man tagit fasta på de rails som gjort hybridklubborna så populära, för att få klubborna att glida genom gräset utan att förlora så mycket fart på vägen mot bollen.
Serien är riktad till spelare som är hyfsade, men som vill öka felmarginalen och ändå kunna göra ett bra resultat utan en gigantisk mängd träningstimmar i ryggen.
– Vi tror att målgruppen är en spelare som har spelat ganska mycket golf och som har varit hyfsat duktig, men som nu inte riktigt har samma tid för golfen och för att träna, säger Tom Olsavsky som är utvecklingschef på Cobra, i ett pressmeddelande.
– I USA kallar vi dem för Weekend Warriors, golfare som tar en runda eller två varje månad med sina vänner och som spelare några företagstävlingar varje år. De tar sällan eller inga lektioner eftersom de är ganska trygga i sitt spel, men samtidigt vill de spela bra de få rundor de spelar varje år, fortsätter han. 

Hemligheten bakom de längre slagen ligger i ihåligheten.

Däremot ska inte T-rail ses som en nybörjarklubba, enligt Cobra. Snarare som ett verktyg för de som tidigare har spelat på topp och kanske med stigande ålder har tappat lite kraft och fokus. 
Den ihåliga konstruktionen ska göra klubborna mer förlåtande och ge bollen en högre utgångsvinkel, vilket i sin tur ger längre slag.
Ett T-Rail-set för herr består av en hybridfyra och sex hybridjärn (5–PW). För damer består setet av en hybridfemma och sex hybridjärn (6–PW, samt SW). Alla klubborna har grafitskaft (stålskaft finns som tillval för herrar), och klubborna finns för både höger- och vänsterspelare. Den nya klubbserien kommer att finnas ute i återförsäljarnätet från den 1 november. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Promovec har öppnat servicecenter i Göteborg

2 kommentarer

Morgan: När jag laddarbatteriet till min Promovec är det viktigt att jag slutar ladda när det är fulladdat ? Eller är det ok att strömtillförsel står på ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206