Sandqvist öppnar flaggskeppsbutik i Paris

Sandqvist öppnar flaggskeppsbutik i Paris

Parisarna ska få ta del av sval och renodlad skandinavisk design nu när väskvarumärket Sandqvist öppnar sin första flaggskeppsbutik mitt i modedistriktet Marais.

Publicerad

Det går bra nu, för svenska Sandqvist. Varumärket bakom den vanligaste cityryggsäcksmodellen efter Fjällrävens Kånken följer nu upp sin internationella expansion med en butiksetablering i fashionstaden Paris. Tidigare har Sandqvist, som främst är kända för sin skandinaviska design och sitt hållbarhetsfokus, öppnat egna butiker i Stockholm, Berlin och London. Det är mindre känt att de även har sportbagar och yogamattor i sortimentet. För ungefär ett år sedan lanserades även produkter efter ett samarbete Morakniv, som Sportfack rapporterade om.  
- Vårt första steg när det kommer till design är alltid att utforska grunden för hållbara möjligheter. Det är kärnan i allt vi gör och kompassen vi följer när det gäller våra produkter, processer och till sist våra butikers uppbyggnad. Vi vill att atmosfären i våra butiker ska kännas naturlig, organisk och välkomnande, något som vi kommer att ta med oss till vår nya butik i Paris, säger brand director Sebastian Westin, i ett pressmeddelande.
– Vår ambition är att addera värde till den befintliga stilen och känslan i området och samtidigt applicera vår hållbara kärna för att skapa en unik upplevelse, fortsätter han.
Butiken, som öppnar officiellt i november, ligger i modedistriktet Marais och är ritad av arkitektbyrån Wingårdhs. För den som vill göra ett studiebesök under sitt Parisbesök är adressen: 47 rue de Saintogne, Marais.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

1 kommentar

Björn: Desperata?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842