Strandad familj räddades av Nalgene-flaskpost

Familjen Ramirez och räddningsteamet.

Strandad familj räddades av Nalgene-flaskpost

Flasktillverkaren Nalgene går ut med en dramatisk historia om en familj i Kalifornien som skickade ett SOS-meddelande i en Nalgene-flaska som till slut nådde fram till räddningstjänsten.

Publicerad

Ibland påminns vi om att rätt produkter faktiskt kan bidra till att rädda liv. Familjen Ramirez tog en långvandring längs Kaliforniens kustremsa, när vädret plötsligt slog om till det sämre. Det låga vattnet i området där familjen befann sig steg kraftigt och snabbt och gjorde det till omöjligt att ta sig fram. De var till slut helt omringade av kraftiga strömmar utan möjlighet att vada igenom eller passera över. Familjen var fast och såg heller ingen annan människa i sikte.
Pappan Warren fick en idé. Han tog upp sin Nalgene-vattenflaska och ristade in "HELP" på utsidan av flaskan med hjälp av en kniv och skrev ett meddelande på en papperslapp där han talade om vart de befann sig. Placerade lappen i flaskan och kastade ut den i strömmen. Några timmar senare hittade två vandrare flaskposten och kunde larma räddningstjänsten för att påbörja en insats med helikopter. En riktig solskenshistoria, men som ändå har ett stort mått av underliggande allvar. Naturen har krafter som oftast bara är fascinerande att vistas i, men som ibland kan vara farliga på riktigt. Då är det en klar fördel att ha rätt prylar. 
(Den här berättelsen har återberättats för Sportfack av svenske distributören Roswi).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842