Outnorth tar över Tindeberg.se

Outnorth tar över Tindeberg.se

Från och med den 8 oktober uppgår Tindeberg.se i e-handelssajten Outnorth.se. Marknadschefen Pelle Gustafsson kommenterar samgåendet.

Publicerad

Pelle Gustafsson.

Tanken med sammanslagningen av e-handelsplattformarna Tindeberg.se och Outnorth.se är att få till stånd ett bredare och mer komplett sortiment. Just nu arbetar man på att få över kunder och trafik till Outnorth.se. Pelle Gustafsson, marknadschef på Outnorth, kommenterar:
–Samgåendet blir i många avseenden bättre för våra och Tindebergs kunder som inte bara kommer att märka av fusionen genom ett både bredare och djupare sortiment, utan även i avseendet snabbare leveranser och bättre lagerhållning. Outnorth.se kommer bland annat att tillföras Tindebergs sortiment inom klättring, topptur och turskidåkning och Tindebergs tidigare kunder kommer snart att upptäcka hur breda Outnorth.se är inom traditionellt friluftsliv.

Tidigare har Tindeberg.se drivits som en egen webbutik av norska Fjellsport, som numera ingår i samma koncern som Outnorth. 
– Outdoormarknaden i Sverige har de senaste åren vuxit stadigt och Outnorth.se har till stora delar varit bidragande i det. År 2018 nådde Outnorth 530 miljoner i omsättning och med ytterligare kategorier, varumärken och produkter ser vi fram emot att även i år växa snabbare än marknaden. Den 8:e oktober släcker Tinderberg.se ner sin e-handel och alla kunder hänvisas då till Outnorth.se, fortsätter Pelle Gustavsson. 

Outnorth, som startade 2005, ingår sedan årsskiftet 2019 i Outnordic Invest AB - där Egmont är majoritetsägare. Outnordic Invest rymmer också den norska e-handeln Fjellsport.no. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842