Här lägger svensken sina nätpengar

Foto: Pexels

Här lägger svensken sina nätpengar

Onlinehandeln ökar, knappast oväntat. Men hur mycket pengar lägger svenskarna på sport? Vi har hela listan baserat på senaste Dibs-rapporten.

Publicerad

Enligt den senaste Dibs-rapporten "Svensk e-handel 2019" beräknas svenskarna göra inköp av varor och tjänster på nätet för enorma 300 miljarder under 2019. När det gäller varor beräknas inköpen öka med sju procent och omfattar en totalsumma av 116 miljarder kronor. 5,8 miljarder av det beloppet spenderas på produkter inom kategorin "sport & fritid. Fortfarande toppar segmentet kläder, skor och accessoarer.

Här kan du se hela fördelningen på tio i topp-listan i miljarder kronor:

1. Kläder, skor och accessoarer – 23,3 miljarder SEK

2. Hemelektronik – 19,8 

3. Livsmedel och dagligvaror – 18,4 

4. Heminredning – 11,6

5. Kropp och hälsa – 10,6

6. Bil, båt och MC – 9,0

7. Bygghandel – 7,1

8. Sport och fritid – 5,8

9. Fysisk media – 4,8

10. Barn/leksaker – 4,7

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

2 kommentarer

Mattias: Jag la in en Photoshopad bild på hur det skulle kunna se ut. Fanns ingen officiell bild. Har aldrig skrivit att tröjan var officiell. För några dagar sedan la IFK upp en tröja på Twitter som är...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842