Tenson etablerar ny brand store i Varberg

Nya butiken är just nu i fasen "arbete pågår".

Tenson etablerar ny brand store i Varberg

Varumärket Tenson bygger just nu en ny skyltfönsterbutik i centrala Varberg, som öppnar i november. Här kommenterar Tensons creative director Thomas Nord etableringen för Sportfack.

Publicerad

Thomas Nord, Tenson.

Sedan 2014 har Tenson innehaft en egen butik i Varberg, men på Östra Långgatan. Nu har man hittat ett A-läge på Drottninggatan, där elbutiken Barres har huserat sedan 1922 fram tills i år.    
Sportfack fick tag i Thomas Nord, creative director på Tenson, som berättar att det fanns mycket som talade för den nya butiksetableringen.
– Under arbetet med att mejsla fram affärsplanen och det "Nya Tenson" har varumärkets ursprung och historia fått en mycket mer framskjuten position i kommunikationen. Varberg är Tensons vagga, det var här det började.
– Att vi ska ha en butik värd namnet som andas det Nya Tenson kändes angeläget och när möjligheten fanns att flytta den befintliga butiken till ett A-läge, var valet lätt, berättar han.

Tenson har nederländska ägare i bolaget Nedvest och har den senaste tiden även byggt om rent organisatoriskt. Thomas Nord kommer, precis som nye vd:n Tomas Solin, närmast från Salming Sports. De tillträdde i våras i samband med att den tidigare vd:n Johan Lövqvist och varumärkesansvarige Karin Plonaitis lämnade företaget. 
Tenson har även nyligen rekryterat en ny försäljningschef i Fredrik Abrahamsson, från Wearcolour (prenumeranter kan läsa intervjun i senaste Sportfack, nr 9/19, sid 8).     
Den nya butiken är just nu under ombyggnad och kommer att slå upp dörrarna under november månad. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842