Jagwire och SKS får ny distributör

Jagwire är kända för kvalitetskablage för växlar och bromsar.

Jagwire och SKS får ny distributör

I samband med Eurobike händer alltid intressanta skiften och nya affärssamarbeten i cykelbranschen. Som att Unicykel är ny distributör av komponenttvarumärkena Jagwire och SKS.

Publicerad

I samband med Eurobike händer alltid intressanta skiften och nya affärssamarbeten i cykelbranschen. Som att Unicykel är ny distributör av komponenttvarumärkena Jagwire och SKS.

Som namnet skvallrar är Jagwire framför allt kända för sina reservdelar till broms- och växelkomponenter. Jagwire har en stor produktkatalog och Unicykel att tillhandahålla en rejäl uppsättning för att tillgodose  den svenska cykelbranschen, säger vd Tommy Lager till Sportfack som är glad över tillskottet till Unicykel.

– Jagwires outtröttliga förfinande av sina produkter samt en stor mängd nyheter gör det extra kul. Vi startar med ett sortiment av närmare 300 artikelnummer för att vara kompletta.

Tyska SKS, grundat 1921, är framför allt världskända för sina pumpar och olika system av skärmar. Men varumärket har mycket mer än så. Som en start kommer det finnas 265 olika artiklar att besätlla, hälsar Tommy Lager som självklart är nöjd med varumärkestillskotten hos Unicykel.

– Det var Jagwire som utsåg oss som distributör för svenska marknaden. Vi blir inte ensamma med SKS (Vartex är även distributör sedan länge här) men konkurrens är alltid uppfriskande. Alla nya produkter från de nya varumräkena skall vara synligt i vår webbshop senast i mitten av denna vecka.

Det är verkligen historia då Unicykel var synonymt med Nishiki-cyklarna. Sedan de danska ägarna HF Christiansen för drygt fyra år sedan har Unicykels varumärkesportfölj fyllts på med det ena efter andra varumärket som tidigare distribuerats från Danmark. Unicykel distribuerar nu 12 varumärken, från DT Swiss till Brooks och det stannar inte där förklarar Tommy som hoppas återkomma med fler varumärken inom kort.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Intersport stänger sju butiker

10 kommentarer

LARSA: Beslutet att Taberg sälj-marknad och ekonomi togs av dåvarande styrelse och kort därefter fick Fredrik J lämna över VD stolen till Ekonomidirektören Nils-Olof Ehrstedt som ännu kortare därefter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842