Björn Borg presenterar delårsrapport

Foto: Sportfack

Björn Borg presenterar delårsrapport

Trots en ökad omsättning presenterar Björn Borg ett minusresultat för årets andra kvartal. Däremot ser det bra ut totalt för första halvårets försäljning. VD Henrik Bunge kommenterar.

Publicerad

Nyligen släppte Björn Borg sin delårsrapport för perioden april-juni. Nettoomsättningen för koncernen som helhet ökade något (1,0 procent) till nära 142 miljoner kronor. Omsättningen för egen handel och handel till e-tailers ökade med 3,5 procent. Men däremot hänger inte vinsten med. Rörelseresultatet under andra kvartalet blev ett tapp på -1,7 miljoner kronor. Däremot för första halvåret januari-juni som helhet ser rörelseresultatet starkt ut och uppgår till 16,9 miljoner kronor. VD Henrik Bunge kommenterar:
– Vi har mycket god omsättningstillväxt i grossistledet i Holland, 34 procent valutaneutralt. Även Sverige och Tyskland visar god tillväxt, säger han i ett pressmeddelande. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sportfack besöker Intersports flaggskeppsbutik i Stockholms city

4 kommentarer

Konsument: 25% på allt som öppningserbjudande....Intersport tror inte på konceptet, utan man måste ge rabatter, dom har inget självförtroende, bra för mig som konsument...inte ens XXL har den typ an...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842