Järvsö inviger ny cykelarena

Foto: Daniel Norée

Järvsö inviger ny cykelarena

Hälsingeorten Järvsö fortsätter att satsa på cykel. Nu har de invigt den nya arenan Skills Park, där det bland annat kommer hållas VM-kval i slutet av augusti.

Publicerad

Foto: Velosolutions

Järvsö Skills Park ligger mitt i Järvsö intill Doktorsdammen och byggs av den ideella föreningen Järvsö Bergscykelklubb. Den första delen är en Pump Track helt i asfalt som byggs av Velosolutions. Det unika är att det även finns en så kallad "bowl" i mitten som bjuder in till en väldigt kreativ och kul cykling.
Velosolutions är experter på just Pump Track-banor och den som nu byggs i Järvsö är deras första i Skandinavien.
- Det känns så roligt att inviga den helt nya Pump Track-banan och att äntligen få se den i bruk. Det har varit hårt jobb dygnet runt de senaste veckorna, säger Fredrik Jelk, Ordförande, Järvsö Bergscykelklubb.

Klubben satsar 8.5 miljoner kronor och förutom Pump Tracken, så byggs även en Dual-bana (även den i asfalt). Två identiska banor där man kan cykla mot varandra. Dual-banan ska vara klar till slutet av augusti. Ett teknik- och balansträningsområde ska vara klart under hösten 2019 och ett dirt/freeride-område kommer att byggas våren 2020.  
Den 23-25 augusti testas arenan på allvar då det arrangeras VM-kval i Pump Track, Red Bull Pump Track World Championship Qualifier 2019, som är en del av Wheellove Järvsö, en cykelfest som pågår hela den helgen.
- Att vi, tillsammans med våra finansiärer, kunnat möjliggöra denna satsning känns fantastiskt. Det bubblar i Järvsö nu, parken vi bygger, Downhill-parken, det nya cykelhotellet och kommande cykelleder, säger Amanda Sandahl, projektledare, Järvsö Bergscykelklubb.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

5 kommentarer

Joel S: Röjk Badland Jacket vann både ISPO Award och Scandinavian Outdoor Award 2018.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842