Så tränar svensken på semestern

Så tränar svensken på semestern

Svenskarnas intressen för träningsresor ökar, visar en ny Sifo-undersökning från Apollo. Även suget efter golf, surf och äventyrsresor ökar. Detta vill vi helst göra på semestern!

Publicerad

Paraplydrinkar och grillkvällar i all ära, men alltfler svenskar vill röra på sig och ta hand om kroppen även under semestern.  

En Sifo-undersökningen som resebolaget Apollo låtit göra visar att var tionde svensk varit på en träningsresa, vilket motsvarar över 700 000 svenskar. Apollo, som är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet, tog under 2018 emot cirka 30 procent fler gäster till hotell med träningsutbud, jämfört med 2017.

– Vi upplever en starkt ökad efterfrågan på träningsresor till våra ApolloSports- och Apollo Mondo-hotell som erbjuder olika typer av träning. Desutom ser vi att våra nischade träningsevent med fokus på specifika aktiviteter eller sporter som cykel, yoga och surf blir allt mer attraktiva. För oss är det viktigt att utmana och överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda träning av högsta kvalitet och ibland även till annorlunda och exotiska resmål som Kerala i Indien eller Kappadokien i Turkiet, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Att träna i grupp kommer högt upp på önskelistan.

Även Apollos två systerbolag, Xtravel som arrangerar skid-, surf och äventyrsresor, och Golf Plaisir som säljer golfresor har på senare år märkt av en ökad efterfrågan.

– Både Xtravel och Golf Plaisir upplever en ökad efterfrågan på sina resor så det står helt klart att fler och fler vill aktivera sig i samband med sin semester. Xtravels utbud med bland annat skidresor till Kanada, Japan och utvalda destinationer i Alperna är mycket eftertraktat. Golfresearrangören Golf Plaisir ökar också stadigt med en mycket hängiven målgrupp av golfare som väljer att boka i god tid för att säkerställa att man får precis det man söker för sin kommande golfresa, säger Peter Browall, VD för Xtravel och Golf Plaisir.

Detta vill svenskarna helst göra på den aktiva semesterresan:

1. Vandra

2. Yoga

3. Åka skidor

4. Cykla

5. Träna i grupp

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

1 kommentar

Björn: Desperata?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842