Specialized invigde nytt svenskt MTB-center

Fiskartorpets mountainbikearena är Sveriges minsta men samtidigt en av de vackraste.

Specialized invigde nytt svenskt MTB-center

Spaecialized Sverige har haft Fiskartorpets hopptorn som huvudkontor sedan snart ett år. Något saknades. Tills nu, när Fiskartorpets Mountainbikearena öppnats med stigar som startar precis vid entrén.

Publicerad

Med en stor blöt, geggig, välbesökt och framför allt – rolig invigningsfest, kickade Specialized av bandet på Fiskartorpets mountainbikearena. Här, em pytteliten cykeltud från Stockholm city, mitt i Nationalstadsparken bland mörkgröna skpogar som rymmer allt mellan rävar och kattugglor, ligger Sveriges minsta mountainbikehubb.

När Sportfack intervjuade Specializeds Sverigechef Fredrik Modin för snart ett år sedan och bolaget precis flyttat till det gamla vackra hopptornet drömde den tidigare SM-mästaren om att varumröekt skulle finnas mitt i verkligheten, i ett levande MTB-center. Nu är det verklighet. och vilken verklighet sedan. Vid Fiskartorpet pratar vi ren, skär mountainbikelycka (självklart har undertecknad provkört flera gånger). 

Den 5,3 kilometer långa leden som zick-zackar sig genom de lika vackra som djupa skogarna och har ett tjugotal år på nacken. Den har stått utan underhåll och har varit i behov av upprustning. Sedan något år har bolaget Sweden Mountainbike med tidigare förbundskaptenen i MTB och numera cykelstigbyggaren Andreas Danielsson i spetsen noggrannt och kompetent restaurerat, skyltat upp, förstärkt och där det behövts byggt och dragit om slingan.

Och det bästa av allt; leden har fått en dragning över den gamla skidbacken med ett tiotal hopp och sjukt väldoserade serpentinkurvor där det går att hoppa lika högt och sladda lika grusigt som hos vilken megastor anläggning som helst. För det är ju som alltid cyklistens egen fart och skicklighet som avgör hur mycket luft det ska bli under hjulen.

Och som extra grädde på cykelmoset har en Flowtrail skapats. Med utgångspunkt från Fiskartorpets gamla anrika hopptorn (där Specialized Sverige sitter) går en stigälskares dröm av 700 meter hopp, berms och andra tricksigheter, perfekta att träna sina tekniska skickligheter.

Ett par hundra cykelälskare samlades på finast tänkbara amerikanska dag (Specializeds huvudkontor ligger i Kalifornien) den 4 juli för en dag med hopp, lek och korv med bröd. Så klart, när senaste modellerna av Stumpjumper, Demo och en och annan S-works, fanns att tillgå är få nödbedda.

Behöver vi säga att det var ett glatt kalas?

Leden ned för den gamla skidbacken har försetts med rejäla hopp och kurvor.

Red Bull gjorde rätt i som stannade till vid Fiskartorpet den 4 juli.

Glada miner vid Fiskartorpet så klart.

Geggiga trails gav fina sladdmöjligheter.

Korv med bröd smakar bäst efter ett par sladdar.

Hopp & lek i Nationalstadsparken.

Unga visade de ärrade veteranerna var hoppskåpet ska stå.

Vädret gav härligt geggamojsleriga stigar.

Det var svårt att välja på alla fina cyklar.

I hopptornet finns Specialized Sveriges huvudkontor.

Standardcyklarna i el var fina men ärligt talat ganska oanvända.

Specialized passade på att prisa Sverigechefen Fredrik Modin efter 10 år i bolaget. En fin gest till en otroligt duktig cykelprofil.

– En korv med Eagle-senap tack!

Gött häng i Fiskartorpet.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206