Friedrichshafen slänger in outdoorhandduken

Det blir ingen outdoorshow vid Bodensjön i september som utlovats tidigare.

Friedrichshafen slänger in outdoorhandduken

Messe Friedrichshafens plan – att kontra med mässa i september redan under premiäråret av Outdoor by Ispo, överges nu. Samtidigt öppnar den lilla, klassiska mässtaden för nya, framtida projekt.

Publicerad

När medlemmarna i EOG, European Outdoor Group röstade för en flytt av Outdoormässan i Friedrichshafen som i år skulle ha firat 25 år som event till München ville den lilla staden med de stolta mässtraditionerna ge den stora staden en match. 

Under ett knappt år sedan omröstningen har därför Messe Friedrichshafen jobbat för att kontra med en ny typ av outdoormässa som var tänkt att hållas i september i år. Trots att Messe Friedrichshafen kommunicerat att flera större utställare var bokade som utställare är nu den tilltänkta premiärmässan inställd. Messe Friedrichshafen vill inte kasta in handduken helt utan kommunicerar själva det som att man "skjuter mässan på framtiden".

– Vi har fått en hel del uppmuntran och även fått flera bokningar från de större outdoorbolagen vilket gjort att vi kunnat starta upp vår nya mässidé. Men totalt sett har vi inte fått den respon vi hade behövt för att genomföra vår premiärmässa. Vi lämnar därför både datum och inriktning av mässan öppen för tillfället, säger Klaus Wellmann, vd för Messe Friedrichshafen.  

Frågan är hur stora chanserna är att Friedrichshafen ska kunna konkurrera med Europas största outdoormässa. München är med sitt läge, sina kommunikationer, sina hotellmöjligheter och inte minst moderna mässmöjligheter en favorit hos många mässbesökare. Det visar inte minst premiärårets Outdoor by Ispo med 1018 utställare och dryga 22 000 mässbesökare från ett 90-tal länder.

Stefan Reisinger, chef tills i fjol för Outdoor i Friedrichshafen, vill dock självklart inte helt ge upp.

– Så som branschen utvecklats de senaste åren är vi övertygade om att det finns möjligheter för flera mässalternativ i framtiden.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842