Lazer fyller 100 år

Lazers racerkruka Z1 väger fjäderlätta 234 gram och används i Touren av Team Sunweb.

Lazer fyller 100 år

Shimanoägda hjälmtillverkaren Lazer fyller imponerande ett sekel i år. Det firar man bland annat med en specialversion av ultralätta Z1 under Tour de France.

Publicerad

Världens äldsta, ännu existerande (Sportfack sticker ut hakan under hjälmen) hjälmtillverkare startade i belgiska Flandern med att förse hugade cyklister med huvudskydd som bestod av läderklädda band där de for fram över belgiska kullerstenar. Än idag designas alla hjälmar i Belgien och säljs till över 50 länder.

I pågående Tour de France kör teamet Sunweb med den ultralätta Z1 med en vikt på 234 gram.

Idag gör Lazer hjälmar till alla sorters cyklister inklusive elcyklister och var det första varumärket att leverera barnhjälmar med MIPS. Det rattlösa, egna patentet Autofit har rönt popularitet de senaste åren.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842