Bihr Nordic har ansökt om konkurs

Continental var ett av Bihr Nordics största cykelvarumärken.

Bihr Nordic har ansökt om konkurs

Bihr Nordic med över 20 varumärken inom cykel har ansökt om konkurs. Bihr Nordic har sin grund i Motorfirman Holger Duell AB som grundades redan 1945 och har flera ekonomiskt tunga år bakom sig.

Publicerad

Bihr Nordic har fem tunga år bakom sig med stora lönsamhetsproblem. Redan 2014 när man omsatte 290 miljoner gjorde bolaget 2,8 miljoner i förlust. 2017 hade omsättningen sjunkit till 199 miljoner men förlusten ökat till 38 miljoner kronor.

Den ekonomiska resan för Bihr Nordic de senaste tio åren är lite av en berg-och-dalbana. För knappt 10 år sedan, 2010, låg omstätningen på rekordhöga 326 miljoner och vinsten var knappt 6 miljoner. Att den negativa utvecklingen kunnat fortgå under så pass lång tid beror antagligen på att en av världens största distributörer av MC-artiklar, Bihr 2013 köpte 75 procent av Duells. Därmed öppnades en stor markand för Duells varumärken. Bara i Norden har Bihr Nordics varumärken haft 2500 återförsäljare.

Inom cykel så har Bihr Nordic lagerhållit och sålt ett 20-tal varumärken, bland annat Sram, Continetal, Zefal, Atran Velo, Lezyn och Cateye.

Sportfack har sökt Bihr Nordics vd Rikard Björk för en kommentar. I ett mejl svarar bolagets presskontakt Jessica Jincén: "Jag kan bekräfta att Bihr Nordic precis nyligen har ansökt konkurs. Vi är mitt uppe i diskussioner med konkursförvaltaren med bland annat hur framtida processer kommer gå tillväga." 

Sportfack återkommer så fort vi kunnat göra en intervju med Bihr Nordics vd. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206