Gemensam träning stärker relationen

Foto: Pexels

Gemensam träning stärker relationen

Var fjärde svensk som tränar gör det ihop med sin partner, visar en ny Sifo-undersökning framtagen på uppdrag av Garmin. Och det verkar gynna relationen, tränande par håller ihop längre.

Publicerad

Marcus Bjärneroth, Garmin.

Garmin ville för andra året i rad ta pulsen på svenska folkets träningsvanor och syn på träning, och resultaten visas upp i den så kallade Fitnessrapporten. I år har extra fokus riktats mot hur vi tränar. Rapporten visar att var fjärde svensk som tränar, gör det regelbundet tillsammans med sin partner. Det verkar inte bara vara bra för hälsan, det verkar också stärka själva relationen.
– Att hitta träningsformer som hjälper oss att skapa rutin av träningen är viktigt, och tränar man med sin partner har man väldigt goda chanser att lyckas med det. Studier visar att par som börjar träna tillsammans inte bara är mer benägna att hålla sig till ett träningsschema, men också mer benägna att hålla ihop i sin relation, så det ser ju ljust ut för svenska folket, säger Marcus Bjärneroth, Director of Public/Media Relations, Garmin Nordic.
Det är inte bara parrelationer som verkar stärkas av gemensam träning, även familjeband kan stärkas på samma sätt, genom aktiv träning. Nära 4 av 10 svenskar (38 procent) som tränar gör det regelbundet med en familjemedlem, visar undersökningen. Dessutom är det nära hälften av dem som idag tränar oftare med en familjemedlem jämfört med för fem år sedan. 
En annan trend är att alltfler pensionärer tränar regelbundet. Tre av fyra 65–79-åringar tränar regelbundet (minst en gång i veckan) och 68 procent av 65–79-åringarna som tränar tror att de kommer att fortsätta med det efter att de har fyllt 80 år.
– Vi blir ju allt äldre i landet, det är glädjande att det tycks finnas en sådan stor medvetenhet om träningens betydelse genom hela livet, och vi ser också att det bland de äldsta är vanligare än genomsnittet att träna med sin partner, säger Marcus Bjärneroth.
Och alla tillverkare av tekniktjänster- och produkter kopplade till träning kan glädjas åt siffran att 67 procent tycker att träningen blir roligare om den mäts i någon form. Den allra vanligaste träningsformen är power walks.  

  

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842