Toyota blir huvudpartner till SOK

Peter Reinebo, SOK och Christian Norberg, Toyota Sverige AB, skakar tass.

Toyota blir huvudpartner till SOK

Toyota går in som ny huvudpartner till Sveriges Olympiska Kommitté. Bilföretaget vill hjälpa Sverige till att stärka den olympiska verksamheten, de kommer ge stöd åt såväl elit som ungdomar.

Publicerad

SOK verkar ha en förkärlek för japanska företag, eller så har valet av Toyota som huvudsponsor kanske något att göra med att OS hålls i Tokyo 2020? I dagsläget är redan japanska Uniqlo, som Sportfack har raporterat om tidigare, inkopplade för att göra kläderna till den svenska OS-truppen. I Toyotas fall handlar det om stöd inte bara till elitatleterna utan till idrotten i stort.
Sportfack ställde frågan vad det handlar om för sorts stöd rent konkret, bilar, pengar?
– Partnerskapet innebär att vi som företag kommer stötta SOK och landets idrottare, såväl våra allra skickligaste som barn och ungdomar, och arbeta tillsammans med dem för att bidra till en hållbar utveckling. I det ingår också att levererar klok mobilitet till SOK med vår unika hybridteknik som gör Toyota till det bilföretag med lägst koldioxid i Europa, säger Erik Gustafsson, informationschef på Toyota Sverige.

Toyota satsar stort på området "hållbar mobilitet" och är redan idag globala sponsorer till Internationella Olympiska Kommittén och Internationella Paralympiska Kommittén. I Sverige ligger försäljningsfokuset på elhybridbilar. SOK vill att samarbetet ska spilla över positivt på ungdomssidan.
– Samarbetet med Toyota ger oss möjlighet att stärka stödet till våra bästa olympier, men samtidigt fokusera på att låta fler barn i Sverige att hitta till sin idrott, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

7 kommentarer

Gammal leverantör: Ja, vad hände egentligen? Många anställda med både kunskap och erfarenhet fick gå, vad är sanningen om varför dom fick gå?? Intersport har därefter inte direkt gått bättre,snicksnacka pratet om...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842