Pings nya äntligen ute

Pings nya äntligen ute

Det tog längre tid än förväntat, den första versionen fick gå tillbaka till ritbordet. Men nu lanseras Pings nya MOI-driver, som ska hjälpa alla golfare som svingar snett.

Publicerad

Det tog lite tid men nu är den slutligen ute på marknaden: PING G410 LST, en hög-MOI-driver konstruerad för att ge ett lågt, stabilt spinntal och möjlighet att skapa slag tack vare flyttbara vikter. 
– Med framgången för G410 Plus och SFT-drivern som introducerades tidigare i år är vi glada att kunna lägga till den efterlängtade G410 LST-modellen i tid för sommarsäsongen, säger John K. Solheim, PINGs President. 
– Det tog oss lite längre tid än planerat men det var bara för att vår första version inte presterade bättre än G400 LST. Därför har vi omarbetat designen för att uppfylla våra prestationsförbättringsstandarder.
Huvudstorleken är något mindre än på Plus-modellen och Center of Gravity är placerad för att ge ett spinntal som är flera hundra RPM lägre samtidigt som klubban ska vara extremt förlåtande.
– Kombinationen av lägre spinn och mer stabilitet plus möjligheten att skapa slag tack vare vår rörliga viktteknik utökar målgruppen av golfare som kan dra nytta av att spela med G410 LST-driverns. 
 
G410 LST har samma rörliga viktteknik som G410 Plus-modellen. CG-positionen ligger något framåt än i G410 Plus i samtliga tre positioner (Draw, Neutral, Fade). Det leder till en sänkning av spinntalet med mellan 200 och 400 rpm, beroende på skaftval och golfspelarens sving. 
– Att lägga till de flyttbara vikterna i vår lågspinnsdriver gör att vi kan attrahera ett bredare utbud av golfare, säger Solheim. 
– Ett perfekt exempel är en spelare med hög svinghastighet som missar höger. Det fallet förbättrar kombinationen av att placera vikten i drawposition och ett lågt spinntal reducerar spridningen och leder till ökad bollhastighet för mer längd.

Pings nya lågspinnsdriver har rörliga vikter.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

3 kommentarer

Anders Nilsson: Tekniken finns och används redan i plagg från Houdini, lite research hade kanske varit på sin plats även om jag också gillar Woolly's Kickstarter...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842