Här öppnar Under Armours första Nordenbutik

Mall of Scandinavia i Solna blir den första platsen för Under Armours premiärbutik i Norden.

Här öppnar Under Armours första Nordenbutik

Under Armour ska öppna en stor mängd butiker globalt. I september premiäröppnar man även i Norden, närmare bestämt i Sverige.

Publicerad

Det är full fart på världens tredje största sportvarumärke Under Armour. I nummer fem av Sportfack berättade vi om deras nya EMEA-kontor och satsningen på en stor mängd egna butiker i Asien och speciellt i Indien. Norden är även det en viktig marknad för bolaget som 2018 omsatte 5,2 miljarder dollar. I september öppnas därför Under Armours första Nordenbutik, precis intill nationalarenan för fotboll Friends, då bolaget valt Mall of Scandinavia som debutköpcentrum. Butiken som kommer mäta drygt 200 kvadratmeter är tänkt att i traditionell konceptbutik belysa bredden av varumärket, förklarar Jakob Wictoren, marknadschef hos MNO som varit nordisk  distributör för varumärket sedan det gjorde entré i Sverige för drygt 10 år sedan. Idag finns man hos ett par hundra återförsäljare hos alla de stora svenska kedjorna.

– Tanken med butiken är att kunna presentera Under Armours produkter på ett riktigt bra sätt och på sätt vara ett komplement till våra återförsäljare som inte alltid kan visa alla våra segment och kollektioner, säger Jakob och fortsätter. 

– Butiken är en del i Under Armours globala närvaro och ska på ett snyggt och effektivt sätt visa världens tredjes störta sportvarumärke. Vi tror på digital försäljning och marknadsföring men tror att det personliga mötet är minst lika viktigt och är vägen för varumärket även i Norden. 

Jakob säger att det är lite tidigt att berätta hur butiken ska utformas men att det finns tankar på event tillsammans med slutkonsumenter och Under Armours svenska atleter.

– Vi har börjat bygga ett svenskt team och håller på att bygga upp det ytterligare. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206