Per Sigvardsson lämnar XXL efter Greta-hånen

Ett av de nedsättande citaten som las upp på Per Sigvardssons Facebook-konto om Greta Thunberg den 13 april i år.

Per Sigvardsson lämnar XXL efter Greta-hånen

Två månader. Längre höll inte vd Per Sigvardsson i XXL:s roder. Hånandet av bland andra Greta Thunberg via Sigvardssons personliga Facebook-konto satte XXL i en omöjlig situation.

Publicerad

Efter att XXL:s vd först ha hamnat i blåsvädret kring sportkedjans tveksamma personalbehandling blev de publicerade uttalanden om Greta Thunberg på Sigvardssons privata Facebook-konto en allt för tung bojsten för Sigvardsson i allmänhet men XXL i synnerhet att bära.

Uttalandena på Facebook som skrevs den 13 april, har enligt Sigvardsson gjorts av någon som kapat hans konto. "Jag skulle aldrig skriva sådana inlägg. Jag står absolut inte bakom dessa uttalanden. Tvärtom har Greta verkligen lyckats sätta Sverige och miljöfrågan på kartan", sa Per Sigvardsson till Market när inläggen uppmärksammades.

Sigvardsson har även fått stöttning från XXL:s grundare Øivind Tidemandsen.

– Vi har 100 procent förtroende för Per, har Tidemandsen tidigare sagt.

Förutom Gretan Thunberg, hånades även statsminister Stefan Löfvén och finansminister Magdalena Andersson i inlägget. Oavsett ursprung kommenterade XXL själva kommentarerna som "opassande". Efter att de blivit kända anlitade bolaget en extern part för att granska vad som hänt. Den utredningen är nu klar men den kan inte slå fast hur inläggen blivit publicerade.

Nu väljer Sigvardsson därför att gå med omedelbar verkan från bolaget och för att enligt pressmedelandet "skapa ro runt situationen och för att skapa bästa möjliga situation för XXL".

XXL har haft fullt upp senaste halvåret. Vid jul sparkades dåvarande vd:n Ulf Bjerknes efter att bolaget bland annat gjort en historiskt dålig försäljning kring Black Friday. Ulf Bjerknes arbetade cirka två månader som vd.

On
Off

14 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842