Suunto tar fram specialklocka för utmanande Red Bull-tävling

Suunto tar fram specialklocka för utmanande Red Bull-tävling

Finska Suunto lanserar i samband med den stenhårda äventyrstävlingen Redbull X-Alps en limiterad version av sin Suunto 9 Baro Titanium.

Publicerad

Specialmodellen Suunto x Red Bull X-alps släpps i exakt 1 138 exemplar där varje klocka representerar ett kilometerantal i det 1 138 kilometer långa loppet i Alpernas tuffaste bergsterräng.
Äventyrsklockan, som baseras på Suunto 9, har upp till 120 timmars batteritid och har genomgått noggranna tester för att klara alpmiljön och hanteringen. Under Red Bull X-Alps mäter 32 tävlande från hela världen sina krafter i bergsterräng längs de europeiska Alperna, antingen till fots eller med flygskärm.
Utgåvan är designad med en röd infattning och är graverad med en siffra mellan 1 och 1138 på ytterringen i titan. Klockan släpps den 16:e maj, en månad före tävlingen som hålls den 16:e juni.
Modellen kommer att säljas på Suuntos egen webbsida från och med 16 maj och hos utvalda återförsäljare från och med den 23 maj. 

I tävlingen Red Bull X-alps får man antingen ta sig fram per fots eller med skärm.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842