Äntligen fick Bo Hilleberg sin medalj

Äntligen fick Bo Hilleberg sin medalj

Svenska tältföretaget Hillebergs grundare Bo Hilleberg fick i veckan motta sin näringslivsmedalj från prins Carl Philip. Han fick egentligen utmärkelsen 2018, men kunde då inte närvara vid prisceremonin.

Publicerad

Bo Hilleberg gjorde en mini-Dylan och kunde inte närvara vid förra årets prisceremoni när han skulle få sin näringslivsmedalj från kungafamiljen. Men vid årets ceremoni i Riddarhuset gick det i lås. Bo Hilleberg får medaljen för sitt "branschledande företagande".  
– I avancerat friluftsliv och expeditioner kan utrustningen vara av livsavgörande betydelse. Därför har funktion och kvalitet på våra tält alltid varit av högsta prioritet. Att få näringslivsmedaljen känns som en bekräftelse på att vi har gjort rätt och en uppmuntran till att fortsätta på samma sätt, säger Bo Hilleberg om framgången, som även har lett fram till ett hedersdoktorat vid Mittuniversitetet.
Bland de som mottog årets näringslivsmedaljer återfinns namn som bland andra Ayad Al-Saffar, Axcent of Scandinavia/Ur & Penn, Maud Spencer, Svalson och Charlotta och David Zetterström, Fabrique.
Bo Hilleberg inledde sin yrkeskarriär som skogsvaktare i Jämtland och grundade senare företaget som nu bär namnet Hilleberg the Tentmaker, ett varumärke som idag har ett starkt internationellt renommé. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842