Vasaloppet och Merida förlänger

Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet, Stian Steen-Olsen, vd Merida Sverige och Lena Hermansson sponsorchef Vasaloppet.

Vasaloppet och Merida förlänger

Merida och Vasaloppet har haft ett partnersamarbete kring Cykelvasan sedan 2014. I början av maj skrev parterna under ett nytt treårigt avtal där bägge varumärkena utvecklar sitt samarbete.

Publicerad

Dessutom Merida flyttar fokus från elitcyklisterna. Från och med i sommar kommer Merida att vara värd för Ungdomscykelvasan, Cykelvasan 30 och Cykelvasan 45. 

– Det här är vårt tredje avtal med Vasaloppet. Nu fokuserar vi på loppen som vi tror kommer växa i framtiden, där familjer cyklar tillsammans och så Ungdomsvasan. Att juniorer får en bra start på sin cykelkarriär känns viktigt, säger Stian Steen-Olsen, vd Merida Sverige.

– Det är roligt med Meridas utökade engagemang i Vasaloppet, speciellt för loppen som de yngre cyklar. I Cykelvasan 30 (som inkluderar Ungdomscykelvasan) som lockar cirka 3600 personer är drygt 40 procent under 16 år och cyklar ofta med en förälder, säger Lena Hermansson sponsorchef hos Vasaloppet som menar att Vasaloppet sett den största ökningen hos de unga cyklisterna samt hos motionärerna som njuter av loppet och inte jagar tider i första hand.

– Många av dem skulle aldrig tävla i ett cykellopp. De stannar och dricker blåbärssoppa och njuter av dagen. Man cyklar gärna tillsammans med vänner och oftare och oftare med hela familjen.

Merida har 15 personer på plats under Vasaloppets sommarvecka som förra året lockade 27 000 anmälda cyklister.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842