Naturkompaniet satsar på uthyrning

Naturkompaniet satsar på uthyrning

Från och med juni så går det att som konsument hyra ett Fjällräventält i Naturkompaniets samtliga butiker.

Publicerad

Det har funnits som erbjudande tidigare i några enstaka butiker, men från och med den första juni så går Naturkompaniet ut med möjligheten att hyra tält brett i hela sitt butiksnät. Det gäller modeller från Fjällräven, både självstagande kupoltält för till exempel kajakpaddling och tunneltält som passar fint på fjällturen. Målet är att sänka tröskeln för dem som vill ut i naturen.  
- Att ge sig ut och tälta ska varken behöva vara dyrt eller krångligt. Därför har vi tillsammans med Fjällräven börjat med tältuthyrning, säger Naturkompaniets VD Henrik Hoffman.    
Det finns även en miljöaspekt inbakad i projektet.
- Många köper ett tält som sedan ligger oanvänt större delen av året. Då kan hyra vara ett bättre alternativ.

En fördel för kunden är även möjligheten att få testa ett tält under skarpa förhållanden innan ett köp. Ett kvalitetstält utgör för många den största utgiften i samband med köp av vildmarksutrustning. Priserna för att hyra kommer ligga på 1 000 kronor per vecka och 500 kronor för en helg. Fjällräven nämner även möjligheten att nå ut med sina produkter till nya frlluftsentusiaster, som ett av skälen bakom hyrsatsningen.
– Med det här samarbetet är vår gemensamma målsättning att inspirera till att njuta av naturen och med tältuthyrningen når vi också fler förstagångsanvändare, som ska kunna få sin första tältupplevelse i ett riktigt bra tält och på så sätt få en positiv upplevelse som gör att man vill fortsätta tälta, säger Emma Gustafsson på Fjällräven.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842