Norrländska Team Sportia-butiker under rekonstruktion

Team Sportia i Luleå.

Norrländska Team Sportia-butiker under rekonstruktion

Team Sportia har det motigt i norr. En misslyckad satsning på gränshandel i Haparanda har dragit med sig butikerna i Luleå, Boden och Skellefteå som nu hamnat i rekonstruktion

Publicerad

Det är Norrbottens Media som raporterar om Norrlandsbutikerna inom Team Sportia-koncernen som drivs som dotterbolag under moderbolaget Sportboden i Sverige AB, där ägare är Peter Uneby och Ronny Keskitalo.

– Våra butiker har under en tid dragits med betalsvårigheter. Det beror främst på en misslyckad satsning på en butik i Haparanda samt bygget av Östra länken i Luleå som under 2017 kraftigt ströp kundflödet till vår butik på Delfingatan i Luleå, säger Peter Uneby, som driver Team Sportia i Boden, till Norrbottens Media.

Haparandabolaget har försatts i konkurs, medan de andra butikerna ingår i rekonstruktionen. 

Det är Luleåbutiken som gått dåligt de två senaste åren med flera miljoner i förlust varje år. Butiken i Boden gick med vinst i fjol, och butiken i Skellefteå redovisar också vinst.

– Butiken i Skellefteå går bra och redovisar bra vinster, om än en stor del ligger i december. Om problemen i koncernen inte hade funnits hade det inte behövts någon rekonstruktion för butiken. Bolaget som driver butiken har lånat ut tre miljoner kronor till moderbolaget för att hjälpa dem, men moderbolaget är på obestånd och kan inte betala tillbaka pengarna, säger Fredrik Sundin, rekonstruktör, till Norran Affärsliv.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stort antal medarbetare har tvingats lämna Lundhags

3 kommentarer

Mattias, red: Nej. Ja absolut om det går, dvs om Lundhags/Brav svarar nästa gång vi hör av oss.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842